Festivalens historie

Historie

Danmarks kærligste festival.

Frederikssund Festival er en Non-Profit organisation, hvor alle medarbejdere arbejder frivilligt og ulønnet, for at udbrede glæden og kendskabet til musikken, og samtidig have den store fornøjelse, at donere al overskud til velgørende børne- og ungdomsformål i Frederikssund kommune. I 2019 donerede festivalen ca. 72.000 kr. til 12 forskellige foreninger.

Det hele startede i 1982, hvor 6 venner og viseentusiaster, som kun havde begejstring som deres erfaring, planlagde det som de kaldte Frederikssund Visefestival på Kalvøen i Frederikssund.

Programmet var overvejende traditionelle viser; en eller to m/k med en guitar, en sjælden gang flere. Hurtigt stod det klart, at et arrangement over tre aftener krævede afveksling; programmet blev mere varieret med større grupper og flere musikgenrer. Gennem årerne har vi prøvet at holde en linje på de enkelte aftener, så de fremstår som en harmonisk helhed med kvalitetsmusik i en bred vifte af genrer.

I 2002 skiftede vi navn til Frederikssund Festival, for at signalere et bredere musikprogram. Rammerne på Kalvøen med koncerter i dag- og aftentimerne ved fjord og skov, skal byde vores publikum på både noget genkendeligt og noget nyt. Begejstring er vores drivkraft, og netop begejstringen både hos vores frivillige og vores publikum, er det som er med til at skabe den helt særlige nærværende, lokale og intime stemning, som er vores kerneværdi.

Siden starten er den frivillige medarbejderstab mangedoblet, og budgettet mere end tidoblet. Som noget nyt, afholdte vi i 2022 bl.a. et erhvervsarrangement for lokale erhvervspartnere, sponsorer og annoncører, så vi tilgodeser alle lokale interesser fra små til store i Frederikssund kommune. Og det har vi i sinde, at fortsætte med.

… sådan blev vi