Festivalens historie

Historie

Danmarks kærligste festival.

I 1982 startede nogle viseentusiaster, som kun havde begejstring at holde sig til, noget de kaldte Frederikssund Visefestival på Kalvøen i Frederikssund. Det begyndte forsigtigt; arrangørerne måtte give pant i deres boliger for at få en beskeden kassekredit, så de vovede sig ikke for langt ud.

Programmet var overvejende traditionelle viser; en eller to m/k med en guitar, en sjælden gang flere. Men hurtigt blev det klart at et arrangement over tre aftener krævede afveksling; programmet blev mere varieret med større grupper og flere musikgenrer. Gennem årene har festivalen præsenteret stort set alt bortset fra opera og symfoni musik, men hele tiden har vi prøvet at holde en linje i de enkelte aftener så de fremstår som en harmonisk helhed. Nogle gange er det lykkedes bedre end andre, men heldigvis har I – vores gæster – hvert år taget godt imod programmet, og festivalen har balanceret økonomisk bortset fra det første år. Al overskud er blevet doneret til almennyttige og velgørende formål. Festivallen er i sin enkelthed en Non-Profit organisation.

I 2002 skiftede vi navn til Frederikssund Festival uden at ændre den musikalske profil, men for at signalere et bredere program end ordet ”vise” antyder.

Vi har konsekvent holdt fast i en anden af vores kerneværdier: rammerne på Kalvøen med aftenkoncerter i Valhal og udendørs koncerter på andre tider af døgnet. Vores mål er at der fra år til år skal være både noget genkendeligt og noget nyt. Udviklingen har dog været: medarbejderstaben er blevet fordoblet, og budgettet mere end tidoblet siden starten.

… sådan blev vi